BRILON FLEXIBILIS KONDENZÁCIÓS GÁZKÉMÉNY PP 80

Brilon flexibilis 80 mm-es PPs (polipropilén) kéményrendszer kondenzációs gázkazánokhoz

A Brilon flexibilis 80 mm-es kéményrendszer kondenzációs gázkazánok kéményaknában történő füstgázelvezetéséhez alkalmazható égéstermék elvezető rendszer.
A Brilon 80 mm-es flexibilis kondenzációs kéményrendszert akkor alkalmazzák, ha a kéményaknában iránytörés van, ilyenkor a merev falú füstcsővel történő kéménybélelés megoldhatatlan, vagy a kémény túlzott bontási munkával és magasabb költséggel jár.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Brilon 80 mm-es flexibilis polipropilén kondenzációs kéményrendszer elemei:

  • Bekötő könyök tartó sínnel - A kéményakna azon részére kerül elhelyezésre a bekötő kémény könyök, ahol a kondenzációs gázkazán égéstermék elvezetője a kéménybe illeszkedik. A bekötő kémény könyök tartó sínja a kémény belső falazatában kerül rögzítésre, és ez tartja a flexibilis kondenzációs kéményrendszer teljes tömegét.
  • Flexibilis 80 mm-es polipropilén füstcső
  • Központosító elem - A központosító elem a flexibilis füstcsőre kerül rögzítésre, feladata az, hogy a flexibilis füstcsövet központosan illessze a kéményakna belső falához.
  • Ellenőrző idom flexibilis kondenzációs kéményrendszerhez - Az ellenőrző kémény idom jellemzően a flexibilis kondenzációs kéményrendszer padlástéri szakaszában kerül elhelyezésre
  • Kürtő fedél - A kürtő fedél a flexibilis kondenzációs kéményrendszer legfelső eleme. A kémény kürtő fedélen keresztül kerül kivezetésre a kondenzációs gázkazán égésterméke, valamint lehetőséget teremt az égési levegő bejuttatására a kéményaknába úgy, hogy az nem keveredik a távozó égéstermékkel.