BWT VÍZLÁGYÍTÓK

Élvezze Ön is a BWT vízlágyítók selymesen lágy vizét, amely higiéniát biztosít otthonában és a kényelmét szolgálja

kényeztesse magát a BWT vízlágyítók lágy vizével

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Víz körforgása

Minden általunk használt víz esővízből származik, amelyről közismert, hogy eredetileg lágy. Természetes körforgása során víz a talajrétegekből ásványi anyagokat, sókat old ki, köztük kalciumot és magnéziumot. A kemény víz nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és magnéziumot. Ezek az anyagok a csővezetékben és bojlerben kemény vízkő formájában kiválnak és lerakódnak. A lehetséges következmények a költséges javításoktól a megemelkedett energiaköltségeken át az eldugult csövekig számosak lehetnek.

Vízkő elleni védelem vízlágyítóval

Vízlágyító használata nélkül a csővezetékek átmérője napról napra egyre szűkebb. Hatásos vízkő elleni védelem nélkül ezeket a csöveket hosszú távon már nem tudjuk megvédeni. A vízkő még további veszélyeket is rejt: a vízkőlerakódás nem egy sima, hanem egy erősen durva felületet hagy maga után. Ez ideális melegágya a baktériumoknak és csíráknak, mint például legionellának.

Energia megtakarítás vízlágyítóval

Manapság egyre fontosabb szerepet kap életünkben az energiamegtakarítás. Az emelkedő energiaárak következtében sokunkban felmerült a kérdés, hogyan tudjuk otthonunkat költséghatékonyabbá tenni. Egy központi vízlágyító berendezés beépítésével Ön élvezheti a lágyvíz nyújtotta előnyöket.

Vízlágyító a háztartási berendezések, csaptelepek védelmében

Ha vízlágyítót használ, háztartási berendezései nem vízkövesednek, csempézett falfelületei, csaptelepei foltmentesek lesznek, ezért a takarításhoz kevesebb tisztítószert kell vásárolnia, és kevesebb időt kell töltenie a vízköves csempék, eltömődött csapok tisztításával. Vízlágyító használatával ruhái kevesebb mosószer használatával is megőrzik természetes puhaságukat, színüket. A vízmelegítők, kombikazánok és fűtési rendszerek élettartamát, valamint hatékonyságát nagyban befolyásolja a víz minősége.

A vízkő hatása a fűtő berendezések hatásfokára

A vízkő - melynek mértéke függ a víz keménységétől - vastag és kemény réteggel vonja be fűtőberendezéseinek belsejét, hőcserélőjét. Élettartamuk jelentős mértékben lerövidül, ezért karbantartásuk sokkal több költséget emészt fel. A hatásfokuk akár 30%-kal is csökken, és így jócskán megnövelhetik a gázszámlánkat a fűtési szezonban.

Hosszú távú védelem vízlágyító használatával

A központi vízlágyító berendezésekkel hosszú távú védelmet tud biztosítani fűtési rendszerének, meg tudja védeni kazánját a vízkő okozta károsodások ellen. Így pénzt és energiát takarít meg!

Lágyítsa meg vizét, tegye kellemesebbé életét!