SAVÁLLÓ KÉMÉNY BÉLÉSCSŐ GÁZTÜZELÉSHEZ 400 °C-IG

Prémium saválló acél kémény béléscső GÁZ tüzeléshez

Prémium kémény béléscső rendszer

Miért válassza a Prémium kémény béléscső rendszert?

Ezzel a béléscső rendszerrel olyan megoldást nyújtunk, amellyel biztonságban érezheti Magát és Családját otthonukban

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

A prémium saválló acél, gáztüzelésre alkalmas kémény béléscső előnyei:

Anyaga: króm-nikkel-molibdén, titán adalékkal stabilizált saválló acél
Magas saválló képesség, magas szilárdság
Biztonságos, hosszú távú megoldás gázkémények felújítására

A gáztüzelésre alkalmazható saválló acél kémény béléscsövek üzemi hőmérséklete

Az általunk forgalmazott saválló kémény béléscsövek tartós üzemi hőmérséklete 0,6 mm falvastagságú termékek estén 400 °C, míg a 0,8 és 1 mm-es falvastagságú béléscsövek és bélelési idomok esetén 600°C. A saválló béléscsövek és saválló kémény idomok CE megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, megfelelnek az EN 1856-2:2009 szabvány követelményeinek.

A gáztüzelésre alkalmazható saválló kémény béléscsövek mérete

A saválló béléscsövek és kémény idomok többféle méretben rendelhetők, 100-300 mm átmérőig. A saválló béléscsövek és kémény bélelési idomok 0,6 mm, 0,8 mm és 1 mm falvastagságú saválló, korrózióálló nemesacélból készülnek. A 0,6 mm falvastagságú saválló béléscsöveket és kémény bélelési idomokat gázkémények bélelésére, míg a 0,8 és 1 mm falvastagságú saválló béléscsöveket és kémény idomokat szilárd tüzelésű kémények bélelésére ajánljuk.

0,6 mm anyagvastagságú nemesacél, korrózióálló, saválló kémény béléscsövek és kémény bélelési idomok szabvány szerinti jelölése:

EN 1856-2 T400 N1 W V2 L50060 O

A kéménybélelés szükségessége a kazántechnológia fejlődésével jelent meg. Ahogy a kazángyártók egyre jobb hatásfokú kazánokat gyártottak, egyre jobban törekedtek arra, hogy a tüzelő berendezésben az égés tökéletes legyen, egyre kevesebb hő távozzon a kéményen keresztül a szabadba, úgy csökkent a füstgáz hőmérséklete. A füstgázhőmérséklet csökkenésével a füstben lévő jelentős mennyiségű vízgőz kicsapódik és ezáltal tönkreteszi a habarcsot, téglát, betont, néhol még a rozsdamentes acélt is. A korrózió következtében a habarcs, mint kötőanyag meggyengül, szivacsossá válik, szénmonoxid hatolhat a szobákba, évente több halálesetet okozva. Az agresszív savas kondenzátum annyira tönkreteszi a kéménykürtő belső falát, hogy arról évente nagy mennyiségű törmelék is visszahullhat, szintén életveszélyt okozva. Ez a jelenség teszi életveszélyessé a kémények 80 %-át.