SAVÁLLÓ ACÉL BŐVÍTŐ, SZŰKÍTŐ IDOM KÉMÉNY BEKÖTŐ IDOMBA

Prémium saválló kémény bővítő, szűkítő vegyes tüzeléshez (fa-, szén-, olaj-, pellet tüzelés)

Prémium kémény béléscső rendszer

Miért válassza a Prémium kémény béléscső rendszert?

 

Ezzel a béléscső rendszerrel olyan megoldást nyújtunk, amellyel biztonságban érezheti Magát és Családját otthonukban

Nincs többé koromszag a lakásban

Nincs többé fekete, kátrányos folt a falon

Nincs többé füst az otthonukban

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Saválló acél szűkítő idomok alkalmazása kémény bekötésnél

Szűkítő idom (égéstermék áramlás irányát tekintve bővítő idom) alkalmazására akkor kerül sor, ha a tüzelőberendezés füstcső átmérője kisebb a kémény bekötési átmérőjénél.

A saválló acél szűkítő idom úgy kerül kialakításra, hogy nagyobb átmérőjű része illeszkedik a kémény bekötő idomba, a kisebbik átmérőjű részébe történik a kandalló, kályha, kazán füstcsövének bekötése.

Prémium vegyes tüzelésű béléscső rendszer tulajdonságai:

A kiváló alapanyag tulajdonságnak köszönhetően magas üzemi hőmérséklet (600°C), koromégés álló (1000°C hőmérsékleten)

Biztonságos megoldás meglévő, netán életveszélyes kémények felújítására - precíz illesztései miatt az égéstermék nem juthat át a kémény falának repedésein a lakótérbe

A kéménybélelés szükségessége

A kéménybélelés szükségessége a kazántechnológia fejlődésével jelent meg. Ahogy a kazángyártók egyre jobb hatásfokú kazánokat gyártottak, egyre jobban törekedtek arra, hogy a tüzelő berendezésben az égés tökéletes legyen, egyre kevesebb hő távozzon a kéményen keresztül a szabadba, úgy csökkent a füstgáz hőmérséklete.

A füstgáz hatása a kémény falazatára

A füstgázhőmérséklet csökkenésével a füstben lévő jelentős mennyiségű vízgőz kicsapódik és ezáltal tönkreteszi a habarcsot, téglát, betont, néhol még a rozsdamentes acélt is. A korrózió következtében a habarcs, mint kötőanyag meggyengül, szivacsossá válik, szénmonoxid hatolhat a szobákba, évente több halálesetet okozva.

Az agresszív savas kondenzátum annyira tönkreteszi a kéménykürtő belső falát, hogy arról évente nagy mennyiségű törmelék is visszahullhat, szintén életveszélyt okozva. Ez a jelenség teszi életveszélyessé a kémények 80 %-át.

A füstgáz elvezető rendszerek, égéstermék elvezető rendszereket méretezni kell. Mivel az égéshez oxigén kell, alapelv, hogy az égési levegő ellátás és az égéstermék elvezetés összefügg.