SAVÁLLÓ KÉMÉNY TISZTÍTÓ GÁZTÜZELÉSHEZ 400°C-IG

Prémium saválló acél tisztítóü idom GÁZ tüzeléshez

Prémium kémény béléscső rendszer

Miért válassza a Prémium kémény béléscső rendszert?

Ezzel a béléscső rendszerrel olyan megoldást nyújtunk, amellyel biztonságban érezheti Magát és Családját otthonukban

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Gázüzemű, nyílt égésterű gázkészülékek kéményeinek bélelésére alkalmazható prémium saválló acél kémény béléscső rendszer tulajdonságai:

Alapanyag:  0,6 mm saválló acél WNr. 1.4541
Üzemi hőmérséklet 400°C
Biztonságos megoldás rossz állapotú, netán életveszélyes kémények felújítására - precíz illesztései révén az égéstermék nem juthat át a lakótérbe

A kéménybélelés szükségessége

A kéménybélelés szükségessége a kazántechnológia fejlődésével jelent meg. Ahogy a kazángyártók egyre jobb hatásfokú kazánokat gyártottak, egyre jobban törekedtek arra, hogy a tüzelő berendezésben az égés tökéletes legyen, egyre kevesebb hő távozzon a kéményen keresztül a szabadba, úgy csökkent a füstgáz hőmérséklete.

A füstgáz hatása a kémény falazatára

A füstgázhőmérséklet csökkenésével a füstben lévő jelentős mennyiségű vízgőz kicsapódik és ezáltal tönkreteszi a habarcsot, téglát, betont, néhol még a rozsdamentes acélt is. A korrózió következtében a habarcs, mint kötőanyag meggyengül, szivacsossá válik, szénmonoxid hatolhat a szobákba, évente több halálesetet okozva.

Az agresszív savas kondenzátum annyira tönkreteszi a kéménykürtő belső falát, hogy arról évente nagy mennyiségű törmelék is visszahullhat, szintén életveszélyt okozva. Ez a jelenség teszi életveszélyessé a kémények 80 %-át.

A füstgáz elvezető rendszerek, égéstermék elvezető rendszereket méretezni kell. Mivel az égéshez oxigén kell, alapelv, hogy az égési levegő ellátás és az égéstermék elvezetés összefügg.